1.000.000 "İyi" İnternet Kullanıcısı Aranıyor!

Son günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de billboardlarda sıkça görmeye başladığımız bir slogan var: "1.000.000 "iyi" internet kullanıcısı aranıyor!"

Altına da şöyle bir not düşülmüş: "Adayların ekranlarından 1 satır verecek kadar "iyi" olmaları yeterlidir."

Aslında bu son derece yenilikçi bir sosyal projeleri destekleme yöntemi. www.ekledestekle.com adresinden bilgisayarınıza bir program indiriyorsunuz. Bu program araç çubuğunuza bir "satır" gibi yerleşiyor. Bu satırda görüntülenecek reklamlardan yaratılan kaynakla, projede yer alan sivil toplum kuruluşlarına destek veriyorsunuz. Böylece hem cebinizden 5 kuruş harcamadan sosyal projelere destek vermiş, hem de internette geçen zamanınızı "iyi" şeylere harcamış oluyorsunuz.

Kullanıcı sayısı ne kadar artar ve mecra reklamverenler için ne kadar cazip hale gelirse, o kadar çok sivil toplum kuruluşu ve sosyal projenin desteklenmesi mümkün olacak. Dolayısıyla her şey aslında sizlerin, yani internet kullanıcılarının elinde.

Projeye katılmak çok kolay. www.ekledestekle.com adresine girip, "İndir, Ekle" butonuna basıyor ve basit bir programı indirip, kullanıcı kaydınızı oluşturuyorsunuz. Kaydınızı oluştururken de hangi projeyi / projeleri desteklemek istediğinizi seçiyorsunuz.

Tüm vereceğiniz 3-5 dakika vaktiniz ve sonrasında da ekranınızda sizi rahatsız etmeyecek kadar küçük bir alan…

Bakalım Türkiye’de kaç tane "iyi" internet kullanıcısı var…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Hürriyet

1 Şubat 2012 Çarşamba

Snipers - Oyun Ön İnceleme

Snipers

En iyi keskin nişancı kim?

Daha önce adını Obscure ile duyduğumuz Hydravision, online Sniper oyunu ile sahalara dönmeye hazırlanıyor. Firma daha öncesinde Alone in The Dark’ı da PS2 ve Wii için hazırlamıştı. Şu zamana kadar genel olarak hazırladığı oyunlarla istediğini pek bulamayan yapımcı şirket, bu sefer daha değişik projeleriyle piyasaya adım atacak. Snipers da bunlardan biri.

Üstün savaşçılar

2024’te eski Doğu Bloku ülkelerinin bazılarından 12 üstün nişancı, savaştan harap olmuş bir yerde toplanır. Amaçları yeni silahlarını test etmektir. Bu konu doğrultusunda multiplayer tabanlı oyuna dahil olacaksınız. Keskin nişancılar için özel olarak geliştirilen ilk FPS ibareli yapım kullanıcılara bolca taktik yapma imkanı tanıyacak. Bölümler ve haritalar da bu yönde hazırlanıyor. Oynadığınız herhangi bir haritada belli yola bağlı kalmayacak, farklı unsurlar deneyebileceksiniz. Modern silahlarla en sinsi ve keskin çözümü yapmaya çalışacaksınız. Şunu da unutmamak gerek, sonuçta karşınızdaki de bir başka oyuncu, yani yapay zeka değil. Avcı olurken av olmamaya özen göstereceksiniz.

Snipers’ta sizi kazanmaya götürecek en önemli etkenlerden biri taktik olacak, ama diğer önemli noktaları da atlamamak gerekiyor. Yani silahları ve diğer ekipmanları. Drone’lar, hologram projektörler, termal gözlükler, tuzaklar daha pek çok ekipmanınız olacak. Söylenene göre bunlar 20 tane olacak. Gelelim en önemli kısımlardan birine yani tüfeklere. Tüfekler gerçek silahlardan modelleniyor ve her biri gerçek özelliklerine göre oyunda da tepki verecek. Özellikle Hydravision bu kısım üstünde çok duruyormuş, çünkü tepkisiz bir silah mekaniği yapmak istemiyorlarmış. Bu durumu oyun çıktığında hep birlikte göreceğiz.

Farklı modlar, farklı tadlar

Yapımda 5 farklı oyun modu yer alacak. Bu oyun modlarından üçünün klasik bildiğimiz Team Deathmatch, Deathmatch ve Capture The Flag’e benzer bir tane daha olduğu tahmin ediliyor. Ancak içeriden gelen bazı sızıntılar bu klasik modların oynanış mekaniğinin Snipers’a göre yapıldığı ve diğer iki modun ise farklı bir deneyim sunacağı üstüne.  Tabii bunları oyunun kendisini görmeden bilemeyeceğiz. Sony'nin Move teknolojisine de destek verecek olan Snipers herhangi bir terslik olmazsa Şubat ayı sonunda PC, X360 ve PS3 için raflardaki yerini alacak.


Galeri

Bu galeride toplam 5adet görsel var.
Yapımcı:
Hydravision Entertainment 
Yayıncı:
Bigben Interactive 
Türü:
First Person Shooter 
Çoklu Oyuncu:
Var
Platform:
PC, Playstation 3, XBox 360

0 yorum:

Yorum Gönder